Bespovratna pomoć za 58 poljoprivrednika

Sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima potpisano je 58 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

19:52

Bespovratna pomoć za 58 poljoprivrednika
Foto: Thinkstock

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević sa ratarima je potpisao ugovore za opremu za hladnjače, preradu uljarica, sušare i za opremanje stočarskih farmi.

Radojević je rekao da su danas u Pokrajinskoj vladi potpisana 22 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za hladnjače, mašina za pripremu voća i povrća za tržište, opremu za preradu uljarica i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje, kao i 36 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.

"Vrednost potpisana 22 ugovora za nabavku opreme za hladnjače, opreme za preradu uljarica, mašine za pripremu voća i povrća za tržište i sušare iznosi oko 70 miliona dinara, a učešće pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je nepunih 50 posto, odnosno 34 miliona dinara“, rekao je Radojević

Kada je reč o konkursnoj liniji za opremanje stočarskih farmi, kako je naveo, vrednost potpisanih 36 ugovora je veća od 58 miliona dinara.

"Od te vrednosti, Pokrajina je obezbedila oko 29 miliona dinara,a najveće interesovanje je bilo za nabavku opreme za svinjarske farme“, kazao je Radojević.

Po njegovim rečima, za obe konkursne linije u 2017. godini obezbeđena su mnogo veća sredstva nego u prošloj godini, te precizirao da su poslednjim rebalansom pokrajinskog budžeta predviđeni novi iznosi finansijskih sredstava i za ta dva konkursa.

"Naime, do 31. maja bila su utrošena sva sredstva koja su bila namenjena za opremanje stočarskih farmi i rebalansom je obezbeđeno novih 35 miliona dinara.

Ukupno, u 2017. godini poljoprivrednicima će na raspolaganju biti 85 miliona dinara za ovu namenu, što je tri puta više sredstava u odnosu na 2016. godinu“, naveo je Radojević i dodao da je i za nabavku opreme za hladnjače, mašine za pripremu proizvoda za tržište iza sušare u ovoj godini opredeljeno preko 100 miliona dinara više nego 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: