Srbija bi kao Danska: Podrška mladim farmerima

Ministarstvo poljoprivrede prvi put ove godine je obezbedilo sredstva za pokretanje biznisa za mlade poljoprivrednike, kaže državni sekretar Velimir Stanojević.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 22.04.2017.

09:03

Srbija bi kao Danska: Podrška mladim farmerima
(Foto: Thinkstock.com)

On je na otvaranju Agrobiznis konferencije, koju su organizovali Međunarodna organizacija studenata poljoprivrede i srodnih nauka (IAAS) i Privredna komora Srbije (PKS) rekao da je cilj da se podigne kapacitet poljoprivrede i da život na selu opstane, saopštio je IAAS.

"Želimo da podignemo kapacitete poljoprivredne proizvodnje i zato smo po prvi put ove godine odredili startap sredstva za biznis za mlade poljoprivrednike koji su ostali ili se vratili na selo kako bi pokrenuli proizvodnju", rekao je on.

Predsednik Saveza poljoprivrednik inženjera i tehničara Srbije Milandin Ševarlić rekao je da Srbija može da se ugleda na model razvoja poljoprivrede koji se koristi u Danskoj, kao jedinoj državi u svetu koja ima strategiju poljoprivrede za 25 godina, a koja je predvidela da osnovni cilj bude model organske poljoprivrede na celoj teritoriji zemlje.

Generalni sekretar IAAS-a Luka Živković rekao da je cilj organizacije konferencije približavanje novih trendova u poljoprivredi, predstavljanje prednosti precizne poljoprivrede, ali i pomoć u započinjanju biznisa za mlade.

Agrobiznis konferencija s temom "Za korak ispred u agrobiznisu 2017" okupila je donosioce odluka i eksperte iz oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i biznisa s ciljem da predstavi inovacije u poljoprivredi, kao što je korišćenje dronova, načine za unapređenje proizvodnje, ali i za njeno pokretanje kroz startapove u poljoprivredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: