Kako da pastrmka na tanjiru bude savršena VIDEO

Postoji tendencija veće potrošnje ribe u Srbiji. Pastrmka je za spremanje komplikovana, ali se uz nekoliko saveta priprema lako i kvalitetno.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

12:27

Kako da pastrmka na tanjiru bude savršena VIDEO
Foto: Screenshot/Dobra zemlja

Reka Trešnjica koja protiče kroz istoimeno selo omogućila je, da umesto stare vodenice, Boban Davidović pokrene sopstveni posao sa ribnjacima.

Temperature i nepresušan izvor Trešnjice i velike količine vode omogućio je da se godinama povećavaju količine proizvodnje kalifornijske pastrmke. Sada se iz ovog ribnjaka izlovi oko 50 tona ribe koja završi na srpskim trpezama.

“U Srbiji se riba troši najmanje u Evropi, postoje tendencije porasta. Raste potrošnja pastrmke i morske ribe, naročito u zadnjih 10 godina“, ističe Boban.

Najviše se prodaje za vreme posta, bilo bi još ribe, ali resursi su ograničeni. Kako kaže Boban, koliko proizvedemo, toliko uvezemo iz Republike Srpske.

Nije lako odgajiti pastrmku, dug je ciklus i menja se. Dobra riba je još lepša na tanjiru.

Nikola Knežević, vlasnik etno sela Vrholje kaže da nema filozofije, a mala tajna je da odstoji 2 sata. I nutricionisti daju nekoliko saveta za spremanje pastrmke.

A zbog čega je ova riba vrhunskog kvaliteta pogledajte opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: