Kredit EBRD srpskom proizvođaču hrane za ljubimce

Evropska banka za obnovu i razvoj će kompaniju u Srbiji koja proizvodi hranu za kućne ljubimce Farmina pet fuds kreditirati sa 7,25 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

11:42

Kredit EBRD srpskom proizvođaču hrane za ljubimce
Foto: Thinkstock

Zajam je namenjen proširenju proizvodnih kapaciteta, a Farmina pet fuds ukupno će investirati 14,5 miliona evra u povećanje proizvodnje suve hrane za kućne ljubimce i izgradnju pogona za proizvodnju vlažne hrane za životinje.

Za tu investiciju Femina će uzeti i kredit od Sosijete ženeral banke od 7,25 miliona evra.

Farmina pet fuds je deo Farmina grupe koja je prisutna u više od 50 zemalja, a osnovana je 2006. godine.

"Podrškom ove investicije EBRD podržava strane direktne investicije u srpski sektor agribiznisa, lokalne proizvođače, kao i jačanje konkurentnosti privatnog sektoram, jer će Farmina nabavljati sirovine za svoju prvu fabriku vlažne hrane za kućne ljubimce od srpskih farmera. Ulaganje u agrobiznis je jedan od glavnih elemenata strategije EBRD za Srbiju", rekao je regionalni direktor EBRD za sektor agribiznisa za centralnu i jugoistočnu Evropu Miljan Ždrale.

Finansijski direktor grupe Gabrile Veki je kazao da će saradnju sa EBRD biti okosnicu daljeg rasta te grupacije.

EBRD je u Srbiji investirala oko 4,4 milijardi evra u više od 200 projekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: