Pomoći pčelarima da povećaju proizvodnju

Grad Vranje će podržati pčelare da bi udvostručili proizvodnju koja sada iznosi 70 do 100 tona meda vrhunskog kvaliteta godišnje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

14:36

Pomoći pčelarima da povećaju proizvodnju
Foto: Thinkstock

Gradski većnik za poljoprivredu Aleksandar Janjić je najavio da će lokalna vlast pomoći otvaranje škole pčelarstva i da će finansirati sađenje medonosnog bilja radi poboljšanja kvaliteta meda.

"Takođe, ulaganjem u nabavku opreme subvencionisaćemo pčelare da više rade i da povećaju količine meda", kazao je Janjić.

Prvi put u Vranju nedavno je održan 21 Međunarodni seminar pčelara, pod pokroviteljstvom grada i u organizaciji Regionalne asocijacije pčelara jugoistočne Srbije i vranjskog Društva pčelara "Matica". Okupilo se više od 300 učesnika iz jugoistočne Srbije i Makedonije.

Zahvaljujući tom iskustvu, "lobiraćemo na nivou republike da Vranje po prvi put narednog septembra bude domaćin Sajma pčelarstva koji se do sada održavao samo u Beogradu", rekao je Janjić.

Janjić je ukazao da lokalna samouprava podržava nadležne službe i inspekcije u borbi na tržištu protiv falsifikovanog meda.

"Na našem području je med vrlo kvalitetan, a da ne bi bilo obmanjivanja potrošača, predviđene su razne mere - od obeležavanja meda do sertifikovanja pčelarskih proizvoda iz Vranja. Borba protiv proizvođača lažnog meda biće žestoka", rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: