EU i Švajcarska pomažu poljoprivredu na jugu

Evropska unija i Vlada Švajcarske sa 207.961 evra podržaće pet projekata poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge s juga Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2016.

09:23

EU i Švajcarska pomažu poljoprivredu na jugu
Foto: Thinkstock

Novac je za povećanje obima proizvodnje, tehnološke inovacije i povećanje tržišne konkurentnosti poljoprivrednika nerazvijenih opština s juga Srbije, saopštio je Evropski progres koji je zadužen za realizaciju tog programa..

Njime će se kupiti poljoprivredna mehanizacija, oprema za preradu i proizvodnju poljoprivrednih proizvoda ili za manje građevinske radove, poput izgradnje hladnjača ili sušara.

Nadležni za realizaciju programa ocenili su da je reč o jedinstvenoj šansi da poljoprivrednici udruženim snagama u okviru zadruga i udruženja, realizuju svoje ideje i unaprede proizvodnju.

"Evropski progres" predstavlja najveći razvojni program u Srbiji za podršku razvoju 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu zemlje. Sredstva za realizaciju Programa obezbeđuju dva velika donatora – Evropska unija i vlada Švajcarske, zajedno s Vladom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: