Dobra vest: Isplata svih subvencija, evo kada

U okviru agrarnog budžeta za 2017. godine, subvencije za nabavku opreme i mehanizacije biće uvećane za dve milijarde dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 25.11.2016.

09:25

Dobra vest: Isplata svih subvencija, evo kada
Foto: Thinkstock

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je kazao da će akcenat u budžetu za narednu godinu biti na merama koje će povećati konkurentnost domaćih proizvođača.

"Narednih dana završićemo poslove oko budžeta i načelno možemo da kažemo da će subvencije za nabavku opreme, mehanizacije i skladišnog prostora biti veće za dve milijarde kako bi spemno dočekali otvaranje tržišne utakmice sa EU", kazao je Nedimović.

Ministar je dodao da će do 15. decembra biti isplaćene sve subvencije koje se tiču stočarstva.

On je najavio i da će procedure biti uređene na drugačiji način kako bi poljoprivrednici znali da li mogu računati na povraćaj sredstava.

"Trudićemo se da pomognemo sektor investicija i da utvrdimo šta je isplativo i za proizvođača i za državu", rekao je Nedimović.

Ministar je dodao da se "intenzivno" radi na projektu Tenis jer Srbija nema dovoljno prasadi.

"Nemamo farme koje ih proizvode već moramo da ih uvozimo. Razvoj kooperative nama je neophodan, zato mora da dođe prerađivačka industrija koja će sve to da sublimira", kazao je Nedimović.

Projekat Tenis započet je u decembru 2014. i prema potpisanom memorandumu o razumevanju, ta kompanija je zainteresovana za izgradnju 20 farmi u Srbiji. Prema tom dokumentu, svaka farma bi imala 2.500 krmača i godišnje bi isporučivala 65.000 tovljenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: