“Debelo“ naplaćuje, litar 3.000 RSD VIDEO

Magareće mleko se koristi u medicinske i kozmetičke svrhe. Litar košta 3.000 dinara. Saša Gajić ga za zdravlje poklanja, a za „mazanje“ debelo naplaćuje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

12:07

“Debelo“ naplaćuje, litar 3.000 RSD  VIDEO
Foto: Thinkstock, ilustracija

Litar magarećeg mleka košta od 2.000 do 3.000 dinara, a kravljeg oko 30 dinara. Svi će pomisliti da je razlog za uzgoj magaraca novac, ali Saša nema nikakvu zaradu.

„Vrlo male količine, 700 do 800 grama mleka dnevno, može da se muze dok ima malo pored nje, čim se odvoji mleko zablokira. Više poklanjam kada ljudi dođu zbog neke teške bolesti, a gospođama koje se mažu naplaćujemo“, priča Saša.

Kako kaže potrebno je da se popije oko 200 grama dnevno. Mleko pozitivno deluje na imunitet, kožne i plućne bolesti. Najsličnije je majčinom mleku, slatkasto je i bez mirisa.

Saradnja sa kozmetičkim kućama – Saša o tome ne razmišlja. „Kada sam dovezao prve magarce pomislili su da nisam pametan, jer to u selo niko nema. Laki su za držanje“, kaže Saša objašnjavajući šta im je potrebno.

Da je negde u Evriopi ova ljubav prema magarcima bi se više isplatila...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: