Ratari dobili kredit od 132 mil RSD

Uručeni su ugovori poljoprivrednim proizvođačima, koji su ostvarili pravo na sredstva iz jesenjeg ciklusa kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj agrara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

18:41

Ratari dobili kredit od 132 mil RSD
(Foto: Thinkstock.com)

Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, a odobreno je 67 kredita u vrednosti od 132 miliona dinara.

Tom prilikom, Radojević je rekao da se i na taj način realizuje ono što je na početku mandata nove Pokrajinske vlade istaknuto kao jedan od prioriteta – a to je usaglašavanje mera podrške izmedju Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

"To je urađeno već nakon rebalansa pokrajinskog budžeta, a u punoj meri to će biti realizovano u budžetskoj 2017. godini", rekao je Radojević.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović rekao je da je najveći broj kredita odobren za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije, zatim za navodnjavanje, plastenike i staklenike, protivgradne mreže, pčelarstvo i za tov junadi.

Prema Bogdanovićevim rečima, radi se o veoma povoljnim kreditima, sa kamatom od jedan do dva odsto na godišnjem nivou i dužim grejs periodom i periodom otplate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: