Raste izvoz Srbije u Japan, s voćem bi skočio još

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je sa ambasadorom Japana u Beogradu Djuići Takaharom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2016.

14:38

Raste izvoz Srbije u Japan, s voćem bi skočio još
Foto: Thinkstock

Tokom sastanka je ocenjeno da je saradnja dve zemlje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine uspešna i da postoje realni potencijali za njeno dalje jačanje.

Ambasador Japana istakao je da su poljoprivreda i zaštita životne sredine jedne od najvažnijih oblasti saradnje Srbije i Japana.

Naglasio je da Vlada Japana nastavlja da pruža podršku ekonomsko-socijalnom razvoju Srbije kroz različite projekte, pre svega koji se tiču zaštite životne sredine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Nedimović je istakao da se razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda Srbije i Japana poslednje godine značajno povećala, zahvaljujući povećanju našeg izvoza u Japan.

U narednim godinama naš ukupan izvoz bi mogao biti još veći ukoliko bismo povećali izvoz voća iz Srbije u Japan, rekao je ministar.

Nedimović je zahvalio ambasadoru na donacijama koje je Japan uputio Srbiji, a naročito nakon poplava u maju 2014.

On je zahvalio i na pomoći koju Tokio pruža opštinama u graničnom pojasu Srbije posle pristizanja i zadržavanja migranata u tim opštinama u smislu nabavke opreme za bezbedno uklanjanje otpada.

Konstatovano je da postoje interesi obe strane za nastavak saradnje kroz zajedničke projekte Srbije i Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: