"Rusi vratili nektarine? Nas nisu obavestili"

Ministarstvo poljoprivrede nije dobilo informaciju iz Rusije da o tome da su zaražene nektarine vraćene iz te zemlje u Srbiju, kažu u Ministarstvu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

12:14

Foto: Thinkstock

"Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprava za zaštitu bilja, za sada nema informaciju da je navedena pošiljka presretnuta zbog utvrđenog prisustva nekog štetnog organizma niti je ta pošiljka došla kao vraćena na naš granični prelaz", navodi se u pisanom odgovoru ministarstva.

Mediji su prethodnih dana preneli da je skoro 19 tona zaraženih nektarina vraćeno u Srbiju iz ruske crnomorske luke Novorosijsk.

Navodi se da je pri kontroli nektarina otkriven "zapadni kalifornijski cvetni trips", koji spada u insekte zbog čijeg prisustva se po ruskim zakonima nalaže mera karantina robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: