Uginule krave u Štitkovu, niko ne zna zašto

U domaćinstvu Ratomira Šekeljića u selu Štitkovo, u poslednjih dvadesetak dana uginulo je četvoro goveda, od za sada nepoznate bolesti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.07.2016.

09:15

Uginule krave u Štitkovu, niko ne zna zašto
(Foto: Thinkstock.com)

Veterinar ambulante "Dimiu vet" iz Nove Varoši, Dubravko Gudurić, potvrdio je da je četvoro goveda uginulo i da su analize u toku.

"Terenskim pregledom se ne može postavi dijagnoza, zbog čega je uključena specijalistička institucija. Kolege iz Instituta su bile tri puta na terenu, ali nalazi se još uvek čekaju", objašnjava Gudurić.

Prvo su se, 27. juna razbolele dve krave, koje su imale visoku temperaturu. Jedna je uginula narednog jutra, a druga 2. jula.

U međuvremenu se razbolela i treća krava, koja je posle nekoliko dana takođe uginula, rekli su u porodici Šekeljić.

Posle nekoliko dana, razboleo se i bik koji je takođe uginuo.

Šekeljići kažu da je se u četvrtak, četvrtoj kravi javio problem sa jednim okom, ali da za sada nema temperaturu.

Od prve dve krave, koje su uginule, uzeti su uzorci i u njihovoj krvi ništa nije nađeno, dok su od bika uzeti organi i poslati u Institut u Kraljevo, ali rezultati još nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: