Hvalio sam se, sad me sramota što sam ratar/VIDEO

Nesuđeni advokat rešio je da napusti profesiju i da se vrati porodičnom imanju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2016.

11:38

Hvalio sam se, sad me sramota što sam ratar/VIDEO
(Foto: Thinkstock.com)

U selu Riječka bilo je ljudi koji su verovali da se od poljoprivrede može živeti, ali kuće su polako počele da se zatvaraju i više se niko u njih nije vraćao.

Sada najmlađi aktivan poljoprivrednik ima preko četiri decenije. Nesuđeni advokat ne kaje se što je morao da napusti studije prava i da se vrati očevom imanju.

"Položio sam prijemni i došao da se pohvalim babi i dedi koji su tada brali kupine, nisu se obradovali, rekli su: Dobro, ali ostaće nam kuća prazna“, kaže Goran Jankovi.

Kuća porodice Janković nije ostala prazna, ali selo jeste.

Goran je kupio mehanizaciju, sredio kuću...

"Te nove tehnologije nisu mi strane, pročitao sam, što se kaže, dva metra stručne literature“, kaže on.

Međutim', brine šta će biti za deset godina.

"Do pre neku godinu hvalio sam se time što imam malo više zemlje. Sada, mene je prosto sramota da odem negde i kažem da se bavim poljoprivredom. Kao da smo mi sada neki zadnji stalež“, kaže on.

A kolika je njegova prosečna plata u odnosu na druge, pogledajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: