Đilas kupio 20 hektara, zasadio jabuke i borovnice

Nekadašnji lider DS i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, pošto je napustio političke vode, rešio je da se oproba i u poljoprivredi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.05.2016.

15:52

Đilas kupio 20 hektara, zasadio jabuke i borovnice
Foto: Tanjug, arhiva

U okolini Negotina, prvi čovek Košarkaškagog saveza Srbije kupio je 20 hektara zemljišta na kome je zasadio jabuke i borovnice, pišu Večenje novosti.

Prema pisanju lista, Đilas je još prošle godine pazario plodne oranice za oko 50.000 evra, a njegova investicija može da naraste i na oko pola miliona evra. On nije želeo da komentariše ta saznanja uz objašnjenje da po izlasku iz politike daje izjave isključivo o košarci. Dok je još vodio Beograd i DS, više puta je izjavio da je budućnost Srbije u poljoprivredi.

Navodno, u biznis sa voćem bivši prvi čovek prestonice ušao je sa Dušanom Nikezićem, nekadašnjim državnim sekretarom u ministarstvu finansija u vreme vlade koju je predvodio DS.

Tako se i Đilas pridružio društvu političara koji su se okušali i u voćarstvu. Poznato je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima u vlasništvu više od 14 hektara vinograda, voćnjaka i pašnjaka. I potpredsednik SPS Aleksandar Antić, kao i lider Nove stranke Zoran Živković bave se vinogradarstvom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: