Kako do rasada uz pomoć ćebeta i sijalice? VIDEO

Povrtar Darko Gajin jedini je registrovani povrtar iz opštine Novi Bečej. Počeo je time da se bavi jer nije mogao drugim.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.02.2016.

12:42

Kako do rasada uz pomoć ćebeta i sijalice? VIDEO
(Foto: Thinkstock.com)

Sada ima hektar zemlje i 1.000 kvadrata plastenika u kojima gaji povrće i rasad i od tog posla može da prehrani četvoročlanu porodicu.

Trenutno je salta u plastenicima, deluje da je malo okasnila ali nije, to je namerno tako da bi stigla baš onda kada treba – kada je najbolja cena.

Znači mora da se radi kako mušterija traži jer je to pun pogodak. Teško je prodati u decembru, cena je loša a i ne traži se, ali zato je u martu idelano – i cena i potražnja.

Gajin se bavi i uzgojem rasada, raznih sorti, i domaćih i stranih. I jedno i drugo, kaže, ima kupca, zavisi šta ko hoće i može da plati.

Način na koji obezbeđuje toplotu i snalažljivost ovog povrtara je veoma zanimljiv, a o tome pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: