Nišlije u glas: Dole cene grejanja

Nišlije koje žive u stambenim zgradama osnovaće Udruženje predsednika Skupština stanara i vlasnika stambenih zgrada kako bi se izborili za jeftinije grejanje.

Izvor: Beta

Utorak, 19.05.2015.

11:38

Default images
Foto: Thinkstock

Udruženje bi pravno trebalo da zaživi za oko dve nedelje, a njegovi osnivači – predsednici Skupština stanara, kažu da će se isključivo baviti interesima građana.

"Želimo da našu borbu za nižu cene grejanja uvedemo u pravne tokove, ali to neće biti jedini cilj i zadatak Udruženja. Ono će se baviti problemima koje građani imaju i sa drugim preduzećima koje im pružaju komunalne usluge", izjavio je jedan od incijatora osnivanja Udruženja Saša Kostić.

Kako je naveo, predsednici Skupština stanara će se u petak sastati u Gradskoj kući sa predstavnicima grada i JKP "Gradska toplana", kako bi zajednički rešili problem "nerealno visoke cene daljinskog grejanja" u Nišu.

"Razgovaraćemo sa nadležnima sve dok vidimo da su zainteresovani da reše problem. Ukoliko vidimo da ; nisu zainteresovani za njegovo rešenje bićemo primorani da radikalizujemo naše aktivnosti", kazao je Kostić.

On je kazao da nezadovoljstvo Nišlija zbog visokih računa ne jenjava i da se svakodnevno povećava broj Skupština stanara koje potpisuju tekst zahteva koji su gradskim čelnicima i rukovodstvu Toplane prošlog meseca uputili predstavnici 26 Skupština stanara.

Osnovni zahtev predstavnika stanara je da "Gradska toplana" cenu grejanja ; umanji za 10 odsto u odnosu na cenu koja je bila na snazi pre umanjenja penzija i zarada u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: