Grčka nestabilnost ruši Španiju

Ekonomski oporavak Španije ugrožavaju politička nestabilnost u zemlji i situacija u prezaduženoj Grčkoj, izjavio je španski premijer Marijano Rahoj.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

14:20

Default images
Foto: Freeimages.com

Španski premijer je istovremeno optužio vladu u Atini za lošu situaciju u Grčkoj, prenosi agencija Frans pres.

"Stvari u Grčkoj se nisu odvijale loše, ali je to nova vlada zatim promenila. Nova vlada je donela odluku da ne prihvata ništa od onoga šta kažu Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond", izjavio je Rahoj.

Te tri institucije su grčki kreditori i ako Atina ne prihvati njihove uslove, rizikuje da ostane bez sredstava, dodao je španski premijer.

Ključ za uspeh Grčke je, prema njegovim rečima, privredni rast i zapošljavanje.

"A da bi postigao to, moraš da radiš kao i svaka druga država, odnosno da preduzmeš mere fiskalne konsolidacije, strukturne reforme, itd", naveo je Rahoj.

Upoređujući situaciju u Grčkoj sa ranijom situacijom u Španiji, koja je takođe bila pogođena dužničkom krizom u evrozoni, Rahoj je rekao da je "Španija prva koja želi da stvari u pogledu Grčke krenu u dobrom smeru" i dodao da niko ne mrzi Grčku ili njenog ministra finansija Janisa Varufakisa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: