"Ne pričamo bajke nego radimo"

Vlada bila je veoma vredna i rešavala je puno problema i Srbija je sada finansijski stabilna država koja ima ambijent za investiranje, kaže Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

11:32

Default images
Foto: Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je povodom godinu dana rada vlade da je za građevinsku industriju i celu Srbiju dobro što je potpisan ugovor o projektu "Beograd na vodi" i da će građani već krajem avgusta moći da vide da se zaista gradi.

Prošle godine u Srbiji je 1,2 milijarde investicija bilo", podsetila je Mihajlović na TV Pink i dodala da je bilo mnogo stvari kao što su, na primer, poplave, koje su omele da se ostvare još bolji rezultati. "Ova vlada zna šta radi i pokazala je da mi ne pričamo bajke", ocenila je Mihajlović.

Mihajlović je podsetila da su uvedene mere fiskalne konsolidacije koje su bolne i nisu lake, ali da to nije uzalud uradjeno i da sada predstoje investicije i gradnja.

Ova vlada je donela 193 zakona, precizirala je Mihajlović, ističući da je pripremljen zakon o konverziji koji ide u javnu raspravu.

Mihajlović je kazala da je vlada donela zakone, koje niko nije hteo da donese u prethodnih deset godina, kao što su medijski zakoni i zakoni o planiranju i izgradnji i privatizaciji.

"Posle sedam godina, prvi put smo u suficitu, prvi put imamo veće prihode od rashoda", istakla je Mihajlović. "Gradimo 10 puta više nego naši prethodnici", rekla je Mihajlović i najavila da će ove godine biti asfaltirano 120 kilometara autoputa.

Mihajlović je najavila da će uskoro u oblasti vazdušnog saobraćaja biti potpisan sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama i "letećemo za Ameriku".

Govoreći o modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta, Mihajlović je istakla da je završena studija izvodljivosti i poslata kineskoj vladi, gde se studije usaglašavaju i "nakon toga ćemo u junu mesecu imati jednu studiju".

"Kada poredimo naše deficite, od prošle godine u prvom kvartalu i u ovoj godini - prošle je bilo 74 milijarde, a ove godine je to 24 milijarde", rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila da su EPS i uopšte država u poplavama pretrpeli štete od 7,2 milijarde evra i da se mnogo toga uradilo, naročito kada je reč o kopovima u "Kolubari".

Na pitanje novinara da li ima ambicija da bude predsednik Republike, Mihajlović je odgovorila da je "ta priča završena".

"Predsednički izbori nisu ni blizu, 2017. su ja mislim, o tome se uopšte ne razmišlja, niti ja razmišljam o tome. Radim svoj posao najbolje što mogu", dodala je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: