Ne možemo još dugo da čekamo tender

Koliko se u narednih mesec dana ne raspiše tender za prodaju HTP "Fontana" u Vrnjačkoj Banji, "MK Group" će odustati od kupovine, tvrde u ovoj kompaniji.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 26.04.2015.

16:25

Default images

"MK Group" je pre četiri godine kupila tri hotela na Kopaoniku, a početkom godine započeti su razgovori sa predstavnicima Agencije za privatizaciju o mogućoj kupovini tri hotela HTP "Fontana".

"Mi smo zainteresovani za kupovinu i koliko smo ozbiljni govori podatak da je već namenjen budžet za investicije. Međutim, ukoliko se tender ne raspiše u narednih mesec dana, odustaćemo od kupovine HTP "Fontana" i novac namenjen ulaganja investirati u nešto drugo", kaže Nikola Avram, direktor "MK ".

Upravo završena zimska sezona na Kopaoniku bila je jedna od najuspešnijih, jer je bilo 10% više noćenja nego lane i zabeležena je 20% veća zarada. "MK grupa" je najavila i dalje investiranje u ovaj zimski centar.

"Čeka se finalno usvajanje novog PDR-a za Kopaonik, nakon čega će moći da se dalje investira jer smo 3,5 mil EUR namenili za 60 novih apartmana, kongresni centar, recepciju i velnes u hotelu "Anđela". Planirali smo da 15. juna počnemo sa radovima, ali nećemo graditi bez dozvole. Naš vlasnik ulaže u turizam, jer je ljubitelj skijanja. Novac od hotela se ne vraća toliko brzo kao kada se uloži u poljoprivredu."

I "Skijališta Srbije" planiraju da u centru ski-centra Kopaonik izgrade veliki parking sa skijašnicom, ali se i dalje čeka odluka opštine Raška. U ovaj projekat bi bilo uloženo 7 mil EUR, a u planu je i da se izgrade Krčmar i Gvodac, kao i dve bob-staze. Ukoliko se zbog rebalansa budžeta smanji novac za investicije u skijališta, to bi značilo da se trenutno neće širiti kapaciteti na Staroj planini, jer ni postojeći nisu iskorišćeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: