Novac za privlačenje investitora

Na osnovu Programa za podršku unapređenju privrednog ambijenta više optina u Srbiji dobiće novac za privlačenje investitora.

Izvor: Dnevnik

Nedelja, 26.04.2015.

15:41

Default images

Na osnovu Programa za podršku unapređenju privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija u ovoj godini, koji je usvojila Vlada Srbije, ministar privrede Željko Sertić doneo je odluku o rasporedu i korišćenju novca za te svrhe tokom ove godine, po kojoj će država za tu namenu izdvojiti 150.715.362,30 dinara.

Podnosioci projekta na javni poziv Ministarstva privrede, koji je objavljen u „Službenom glasniku Srbije” bile su lokalne samouprave na čijoj teritoriji je planirano unapređenje privrednog ambijenta radi dolaska investitora.

Takođe, Ministarstvo privrede ima obavezu da kontinuirano prati i nadzire realizaciju svakog odobrenog projekta, a na kraju buyetske godine dostavi Vladi Srbije izveštaj o urađenom.

Po odluci ministra Sertića, osam vojvođanskih opština dobiće iz republičkog bužeta novac za uređenje privrednog ambijenta, dok je iz ostatka države novac dobilo deset lokalnih samouprava: Vladičin Han, Vranje, Koceljeva, Kruševac, Niš, Preševo, Bela Palanka , Batočina, Paraćin i Svilajnac.

Od vojvođanskih opština, Novi Sad će za projekat izgradnje saobraćajnih površina, vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije ulice Nove, između Privrednikove i Puta novosadskog partizanskog odreda u Radnoj zoni „Sever” dobiti 21,7 milion dinara.

Za projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže otpadnih voda južne radne zone u naselju Šimanovac, opština Pećinci dobiće 13,5 miliona dinara.

Opštini Ruma za projekat izgradnje vodovodne mreže na lokaciji Radne zone „Rumska petlja” dodeljeno je sedam miliona dinara. Za projekat izgradnje saobraćajnice s priključkom na put za Rradnu zonu „Jezero” Sremskoj Mitrovici pripašće 14,8 miliona dinara, dok će Subotica za izgradnju atmosferske kanalizacije – deo prve etape u ulicama Vuka Mandušića i Palmine na lokaciji Privredne zone „Petar Drapšin” i zaceljenje dela Radinovačkog kanala dobiti 9,4 miliona dinara.

Za projekat izgradnje saobraćajnih površina u južnoj industrijskoj zoni u Novom Miloševu, opštini Novi Bečej dodeljeno je pet miliona dinara, dok je nešto malo više dobila opština Inđija za projekat izgradnje niskonaponske mreže s javnom rasvetom u koridoru državnog puta drugog reda u severoistočnoj radnoj zoni. Opština Senta će za izgradnju pristupne saobraćajnice u industrijskom parku dobiti 3,6 miliona dinara.

Ministarstvo privrede učestvuje u realizaciji projekata s 50 odsto njihove ukupne vrednosti, dok se preostale pare obezbeđuju iz buyeta opština. Ujedno, Ministarstvo privrede ima obavezu da sprovede postupak javnih nabavki za realizaciju svih tih projekata, a nakon njegovog sprovođenja, zaključi ugovore s izvođačima radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: