Bašte prepune cene paprene

Sudeći po baštama kafića u Knez Mihailovoj ulici, besparica je lapsus koji se omakne samo u priči.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

09:59

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

U praksi, novca se uvek ima za užitak na glavnom gradskom korzou, gde prosečno piće za dve osobe košta najmanje 500 dinara.

Tako je bilo i juče, kada je 20 i kusur stepeni nekoliko hiljada sugrađana dočekalo u tankom hladu tek postavljenih bašta širom prestonice.

Dok su gazde lokala iz prikrajka zadovoljno trljale ruke, stolica više tražila se u svim lokalima na Trgu republike, duž Obilićevog venca, Zmaj Jovine, Ulice kralja Petra i neizostavno - Knez Mihailove. Uz hladno točeno, limunadu ili kratki espreso, tek da preseče pospanost, uživalo je i staro i mlado.

"Svratili smo sa predavanja. Zapravo, lako smo se usaglasili da ovakav dan ne zavređuje da se provede u amfiteatru. Konačno uživamo u lepom danu - kratko će Marija, studentkinja Filološkog fakulteta dok sa društvom ispija hladno osveženje u Čika Ljubinoj ulici.

Iako pravi užitak nema cenu, ovaj u Knezu ima. I to jaču nego kafići i restorani u bilo kom drugom delu grada. Tako je za espreso sa mlekom potrebno izdvojiti od 140 do 160 dinara, za nes-kafu najmanje 180, za veliku kriglu točenog od 115 do 260 dinara, dok su limunada i ceđena pomorandža pravi luksuz - od 200 pa do 400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: