Fejsbuk ruši Gugl u "klikovima"

Gugl uprkos povečanju profita i prihoda od nije uspeo da opravda očekivanja tržištva već šesti kvartal zaredom.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

11:33

Default images
Foto: Beta

Međutim rast finansijskih pokazatelja Gugla je usporen zbog jačanja dolara, ali i zbog veće konkurencije na tržištu reklame, konkretno od Fejsbuka, preneo je Interfaks.

Kako je saopštila kompanija, njen neto profit u periodu januar-mart povećan je na 3,59 milijardi dolara ili 5,20 dolara po akciji, u poređenju sa 3,45 milijardi dolara ili 5,04 dolara po akciji, ostvarenim u istom periodu prošle godine.

Dobit bez uračunatih jednokratnih stavki povećana je na 6,57 sa 6,27 dolara po akciji.

Prihodi u prvom kvartalu ove godine porasli su sa 15,42 milijarde dolara na 17,26 milijardi. Troškovi internet saobraćaja bili su 3,55 milijardi dolara, a kad se oni odbiju prihodi su iznosili 13,91 milijardu dolara.

Analitičari u anketi Tomson Rojtersa prognozirali su u proseku korigovani prihod Gugla na nivou od 6,60 dolara po akciji, odnosno od 17,50 milijardi dolara.

Prosečna vrednosti "klikova" na sajtovima Gugla i drugih internet resursa na kojima on objavljuje svoje reklame snižena je u prva tri meseca ove godine sedam odsto na godišnjem nivou. Takvo kretanje tog pokazatelja zabrinjava investitore više nego drugi jer svedoči o teškoćama kompanije na tržištu mobilne reklame, piše Vol strit džornal.

Vrednost akcija Gugla na berzama, porasla je 3,5 odsto nakon objavljivanja izveštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: