"Nedelja-veliki dan za BG na vodi"

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će u nedelju biti potpisan ugovor za projekat Beograd na vodi, čija će gradnja početi do kraja leta.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.04.2015.

09:51

Default images
Foto: B92

Kako je istakao, "Beograd na vodi" će doneti 13.000 radnih mesta i obezbediti stanove za skoro 17.000 ljudi.

Vesić je rekao da će u nedelju biti veliki dan za glavni grad i korak u ostvarenju sna silaska na reke i preobražaja Beograda u centralno mesto ovog dela Evrope.

Taj projekat, koji je trenutno najveći u Evropi, poboljšaće infrastrukturu, a zbog njega biće izgrađeni nova autobuska stanica i Železnička stanica "Prokop", najavio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će u januaru početi da funkcioniše Železnička stanica "Prokop" i da će sledeće početi radovi na novoj autobuskoj stanici.

Vesić je, povodom Samita prestonica u Beogradu, ukazao da je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković fasciniran "Beogradom na vodi", jer je to velika šansa i za ceo region.

Slično ističu i gradonačelnici Zagreba, Podgorice, Sarajeva, Skoplja koji se raduju uspehu Beograda, rekao je Vesić i ocenio da je taj skup istorijski i da će iz njega proisteći neka vrsta povezivanja tih gradova.

Vesić je, povodom godinu dana rada beogradske vlasti, rekao da u Beogradu postoji tim koji vodi grad, koji vodi računa o svakom dinaru i pokušava da radi u korist građana.

"Naša glavna poruka je decentralizacija vlasti, da je ova vlast za sve građane i približavanje vlasti građanima", istakao je Vesić i dodao da se to radi kroz izmene statuta i prijeme građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: