Ferero kupio 700 ha, niču lešnici

Italijanski Ferero kupio je danas imovinu poljoprivrednog preduzeća "Aleksa Šantić" za 7,95 miliona evra, saopštila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

16:27

Default images
Foto: Freeimages

Reč je o poljoprivrednom zemljištu ukupne površina 699,5 hektara sa pratećim objektima, a kupac je kompanija Agriser iz Beograda, čiji je Ferero vlasnik, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, kompanija Agriser bila je jedini učesnik na licitaciji za imovinu preduzeća iz mesta Aleksa Šantić, kod Sombora, i zemljište je prodato po početnoj ceni.

To znači da je italijanska fabrika hektar zemlje platila nešto manje od 11.500 evra.

Prema navodima Radiotelevizije Vojvodine, Agriser je ponudio da u naredne dve godine investira u zasad lešnika na svih oko 700 hektara.

U preduzeću "Aleksa Šantić" su već formirali rasadnike na 40 hektara sa oko 700.000 sadnica što je više od celokupnog dosadašnjeg zasada u Srbiji.

Ugovor sa Fererom trebalo bi da bude potpisan u Vladi Srbije, a jedna od obaveza je da do kraja godine bude primljeno 50 radnika, navela je RTV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: