Vučić: MMF nema šta da zameri

Premijer Aleksandar Vučić veruje da misija MMF-a neće imati nikakve primedbe na fiskalni deficit.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.04.2015.

14:36

Default images
Foto: Tanjug

U izjavi novinarima Vučić je rekao da je uveren Misija MMF koja će u Beogradu boraviti 4. i 5.maja, neće izneti primedbe na fiskalni deficit, zbog kojeg je naša zemlja ušla u aranžman sa tom institucijom.

"Možemo da pričamo o drugi stvarima, ali o onome što je suština sporazuma MMF neće imati nijednu primedbu", uveren je Vučić.

Ocenivši da sprovođenje reformi napreduje dobro i da u prvih pet meseci primene reformske mere daju rezultate, on je podsetio da je smanjen fiskalni deficit, a uprkos smanjenju plata i penzija u javnom sektoru, povećani su prihodi i smanjeni rashodi.

"Ne vidim nijedan razlog, ukoliko u narednih pet meseci budemo ovako nastavili, zašto ne bismo mogli da sednemo i razgovaramo o tome kako da građani osete boljitak, jer su zaslužni za to što se mere upešno sprovode", ocenio je Vučić.

Upitan šta je sa višokom zaposlenih u javnom sektoru, primetio je da na tome nije ništa urađeno, ali da postoji mogućnost, u zavisnosti od toga kako će biti sprovedene reforme, da to smanjenje bude na minimalnom nivou.

Srbiji je potreban efikasan javni sektor, naveo je premijer, zbog čega je uveren da neće biti problema sa racionalizacijom u toj oblasti.

Ponovio je i da neće biti vanrednih izbora: "Zašto bi ih bilo. Jer mislite da treba da dobijemo više poslanika. Ako mislite da nam treba više od 138 koliko imamo sada, a možemo trenutno da dobijemo 154, ja ne vidim neku veliku potrebu i razliku", objasnio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: