"Žeželj nam je bitan, daćemo pare"

Pokrajinska vlada spremna je da preuzme finansiranje dalje izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu i obezbedi nedostajuća sredstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

15:29

Default images
Foto: Tanjug

Vlada je saopštila da je saglasna sa predlogom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se finansiranje ubuduće obavlja prenosom sredstava AP Vojvodine preko grada Novog Sada.

Pokrajinska vlada očekuje i apeluje na Ministarstvo da što pre dostavi novi nacrt ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje tog projekta kako bi se radovi nastavili i kako bi Novi Sad dobio novi Žeželjev most.

Ukazujući da projekat izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava ima vitalan značaj kako za Novi Sad i Vojvodinu, tako i za ceo region, Pokrajinska vlada radi realizacije daljeg finansiranja ovog projekta ulaže napore da se izgradnja mosta nastavi i intenzivira.

U saopštenju se podseća da je Pokrajinska vlada Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputila predlog za rešenje problema, u vidu dve radne verzije nacrta ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje projekta "Izgradnja Žeželjevog mosta preko reke Dunav u Novom Sadu".

Međutim, Ministarstvo je Pokrajinskoj vladi uputilo negativan odgovor, ocenjujući da nije moguće, a ni pravno prihvatljivo, da Republika Srbija, pa ni Ministarstvo budu ugovorna strana, iako ovaj projekat ima kapitalan značaj.

Zato je Pokrajinska vlada spremna da preuzme finansiranje dalje izgradnje Žeželjevog mosta prenosom sredstava Vojvodine preko grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: