SDS: Zašto stoje radovi na Žeželju?

Gradnja Žeželjevog mosta obustavljena je već godinu dana, iako su sredstva obezbeđena za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića, saopštili su iz SDS-a.

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2015.

17:26

Default images
Foto: Tanjug

Iz Socijaldemokratske stranke su poručili da zbog nesposobnosti vlade radovi na tom mostu su obustavljeni već godinu dana.

Predstavnici SDS su podsetili na upozorenje izvođača radova da će napustiti projekat ukoliko nadležno ministarstvo ne preduzme dalje korake. SDS je ponovo zatražila smenu ministarke Zorane Mihajlović u čijoj nadležnosti je taj projekat tvrdeći da ona tokom oba ministarska mandata, u sektoru energetike i u sektoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, "nema apsolutno nikakve rezultate".

"Jedino što funkcioniše u sektoru ministarke Mihajlović su projekti započeti i dogovoreni u vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića, koji se završavaju po automatizmu. Pozivamo premijera Aleksandra Vučića da smeni nesposobnu i nekompetentnu ministarku Mihajlović, koja je ogledalo činjenice da ova vlada nema adekvatna kadrovska rešenja i da je njena glavna karakteristika nekompetentnost", rekao je narodni poslanik SDS Janko Veselinović.

Kako je naveo Veselinović, "svakim danom zadržavanja ovakvih ministara na funkcijama, odgovornost Vučića za štetu koju proizvode je sve veća i veća.

"Ministri koji nemaju nikakve rezultate, već samo prave štetu, moraju biti javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukcijama vlade", ističe Veselinović.

On je, takođe, podsetio da je u vreme predsedničkog mandata Tadića za izgradnju Žeželjevog mosta obezbeđeno 26 miliona evra od EU i 25 miliona evra iz budžeta pokrajine i grada Novog Sada.

Veselinović ističe da vlada pokazuje da nema sopstvene projekte, kao i nesposobnost da dovrši i one koji su započeti i za koje su obezbeđena sredstva tokom prethodne vlasti.

Izvođač radova je, kako su rekli iz SDS-a, dao rok vladi do 27. aprila da se uozbilji ili će definitivno napustiti projekat i ukoliko se ne završi izgradnja Žeželjevog mosta Srbija će ostati bez jedne od ključnih saobraćajnica značajnih ne samo za pokrajinu i Srbiju, već i za Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: