Rešenje za 200, plata skače za 20%

U Fabrici automobilskih sedišta i enterijera Kompanije "Aunde Italia Group" u Jagodini, 200 radnika dobija rešenja o stalnom zaposlenju i povišicu od 20 odsto.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.04.2015.

15:31

Default images
Foto: Thinkstock

"Veća plata za 20 odsto odnosi se na april i radnici će je dobiti u maju, a potpisivanje rešenja je u toku i biće završeno za dva dana", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.

Rešenja o stalnom zapošljenju i povišici plata, radnicima ove italijanske firme Marković je obećao 24. marta, prilikom posete fabrici i razgovora sa radnicima i menandžmentom fabrike.

On je napomenu da je "Aunde" sve obaveze prema drzavi i gradu izmirila i da "ova fabrike ne može da propadn jer ne zavisi samo od srpskog tržišta ili tržista jedne zemlje, ona svoje proizvode izvozi u više drzava".

Sa ovom povišicom radnici "Aunde" imaće platu 30.000 dinara, tvrde rukovodioci fabrike.

Fabrika "Aunde" otvorena je 29.marta prošle godine. Izgradnju fabrike država je subvencionisala sa po 6.000 evra po zaposlenom.

Fabrika je površine preko 5.000 kvadratnih metara, "projektovana za 300 zaposlenih sa mogućnošću proširenja".

Kompanija "Aunde" zapošljava 12.500 radnika, ima 85 fabrika u 25 država, a za Jagodinu se odlučila zbog dobrih uslova koji su joj ponudjeni u ovom gradu, lokacija na samom "koridoru 10" i blizine Fabrike "Fiat automobili" Kragujevac.

Fabrika "Aunde" je izgradjena, neposredno uz italijansku fabriku "Confezioni Andrea Serbia", koja je počela sa radom u martu 2012. godine, zapošljava 800 radnika, proizvodi cerade za automobile visoke klase, i Fabariku, za proizvodnju traka za pakovanje u industriji kompanije "Vibak" koja treba da bude završena u avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: