U Rusiji 50.000 naših gastarbajtera

U Rusiji radi čak 50.000 naših radnika, prema podacima Ministarstva građevinarstva i infrastrukture. Oni ipak, ne rade svi legalno.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

11:18

Default images
Foto: Freeimages.com

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica razgovarao je na sastanku s ministrom u Vladi Moskve koji je zadužen građevinske i infrastrukturne poslove, kao i spoljno-ekonomsku trgovinu Sergejom Čerjominom o aktuelnim i budućim projektima.

"Hoćemo da pokažemo da imamo građevinske firme koje mogu uspešno raditi na ruskom tržištu", rekao je Poledica.

Kada je reč o odlasku srpskih građevinara u Rusiju, Poledica je rekao da u toj zemlji, po saznanjima Ministarstva, ima čak 50.000 naših radnika, i napomenuo da tamo, ipak, ne rade svi legalno.

"Naši lljudi odlaze u Rusiju preko naših renomiranih firmi, ali i drugim kanalima", kaže državni sekretar, dodajući da će se u narednom periodu raditi na izmeni regulative koja se odnosi na odlazak naših radnika u inostranstvo.

Poledica je naveo da će Ministarstvo preko ruske ambasade u Srbiji sistematizovati postojeću složenu proceduru da bi svi zainteresovani mogli dobiti radne dozvole i legalno zarađivati u Rusiji.

On je ocenio da Ministarstvo građevinarstva ima dobru saradnju s Rusijom na realizaciji ruskog kredita namenjenog železnici, podsetivši da je predviđeno pet aneksa ugovora za taj kredit, od kojih se realizuju dva – gradnja drugog koloseka pruge Beograd–Pančevo i rekonstrukcija pruge Ruma–Golubinci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: