"Samo da nam MMF opet ne ode"

Ekonomista Mahmud Bušatlija kaže da ne zna koliko je Međunarodni monetarni fond spreman da "popušta povećavanjem plata i penzija ove godine".

Izvor: Beta

Petak, 27.03.2015.

09:50

Default images
Foto: Thinkstock

On je podsetio da je prošli aranžman sa tim fondom prekinut posle četiri meseca, jer Srbija nije poštovala dogovor.

"Ne znam koliko su (predstavnici MMF) spremni dalje da popuštaju, a treba se podsetiti da se prošli aranžman završio posle tri, četiri meseca na isti način - nismo poštovali dogovor i oni (MMF) su zamrzli taj aranžman. To je najgore što može da se desi", kazao je Bušatlija za agenciju Beta.

On je povodom najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će sa predstavnicima MMF razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine istakao da je to moguće "ukoliko Vučić ima dobru argumentaciju".

"Ne znam šta može da bude argumentacija osim održavanje socijalnog mira", naveo je Bušatlija.

O Vučićevoj izjavi da će na kraju prvog kvartala budžetski deficit biti skoro upola niži od predvđenog zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije, Bušatlija je rekao da je potpuno irelevantno da se na osnovu rezultata prva dva meseca kreira zaključak.

"Potpuno je irelevantno da se na osnovu rezultata prva dva meseca, kad se u principu ima veći prihod od budžetskog rashoda, kreira zaključak kakva će biti godina ili kakav će biti prvi kvartal, jer i ako prvi kvartal u celosti bude pozitivan jasno je kao dan da se taj trend ne može zadržati do kraja godine", dodao je ekonomista.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda narednih dana razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine, navodeći da su rezultati takvi da ima novca da se to priušti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: