"Super ponuda za prelaz CHF u EUR"

Sosijete ženeral banka saopštila je da je spremna za primenu četiri modela Narodne banke Srbije za olakšanje otplate svojim klijentima kredita u švajcarcima.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

08:50

Default images
Foto: Thinkstock

Klijenti Sosijete ženeral banke koji imaju kredite u švajcarskim francima mogu da zakažu sastanak sa svojim ličnim bankarom koji će im predstaviti pripremljene modele i efekte svake od predloženih opcija i posavetovati ih koje rešenje im najviše odgovara kako bi što lakše otplatili kredit.

Navedeno je, takođe, da je banka pripremila rešenje za svoje klijente, korisnike kredita u švajcarskim francima, kojima su mesečne rate, kao i ostatak duga uvećani usled jačanja kursa švajcarskog franka u januaru ove godine.

Ti klijenti mogu da kontaktiraju Korisnički centar, zakažu sastanak sa svojim ličnim bankarom koji će im predstaviti pripremljene modele i efekte svake od predloženih opcija i posavetovati ih koje rešenje najviše odgovara njihovim potrebama i mogućnostima.

Član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke, Pjer Bosk, izjavio je da je cilj banke da klijentima olakša otplatu kredita i omogućimo im da umanje iznos rate koju plaćaju u ovom trenutku, odnosno da je svedu približno na nivo koji su plaćali pre rasta švajcarskog franka.

"Još je važnije da se zaštite od rizika eventualnog daljeg rasta vrednosti te valute, pa je naš savet klijentima da ostatak duga konvertuju u evro. Kako bismo ih dodatno stimulisali da to učine, ponudićemo im uslove još povoljnije od onih koje je propisala Narodna banka Srbije. Naravno, ukoliko odluče da otplatu ipak nastave u švajcarskim francima, spremni smo da im izađemo u suret, u skladu sa Odlukom NBS", izjavio je Bosk, navedeno je u saopštenju Sosijete ženeral banke.

Banka je, takođe, napomenula da ona nikada nije menjala jednom ugovorene uslove, pa se na nju ne odnosi deo Odluke NBS kojim se nalaže bankama da sredstva naplaćena po osnovu jednostranog povećanja kamate klijentima vrate u vidu delimične prevremene otplate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: