Šta čekate - 4.000 radnika bez para

Ministarstvo privrede apelovalo je na rukovodstva i radnike 188 firmi, koje su se našle na spisku za stečaj da se prijave za socijalne programe.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

08:09

Default images
Foto: Freeimages

To je preduslov da bi najveći broj zaposlenih mogao da dobije sredstva predviđena Programom za rešavanje viška zaposlenih u postupku privatizaciju za 2015.

Kako je za Tanjug rekao državni sekretar Dragan Stevanović, Radna grupa koja se bavi ovim poslom je od 4.999 radnika u tim preduzećima, do sada evidentirala samo 1.100 zaposlenih koji su izrazili želju da dobiju socijalni program.

Stevanović upozorava da su preduzeća dužna da u roku od 60 dana od dana prijema obaveštenja Agencije za privatizaciju, sprovedu anektu za socijalni program.

"S obzirom na to da su sva preduzeća obaveštena polovinom ili u drugoj polovini februara, rok od 60 dana polako ističe i još malo vremena je ostalo da se ankete sprovedu", naveo je Stevanović.

Prema njegovim rečima, taj program ne može da se menja, niti rokovi mogu da se prolongiraju i ukoliko ne iskoriste ovu šansu, radnici u preduzećima koja će u stečaj mogli bi da ostanu bez bilo kakve naknade za socijalne programe.

On je podsetio da je država u ovoj godini za to opredelila novac i da bi radnici tu šansu trebalo da iskoriste.

To bi, poručio je Stevanoć, bila i šansa za sve one koji žele da krenu nekim "novim putem" - u biznis ili neka na nova radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: