Uskoro letovi Er Srbije za SAD

Vlada Srbije usvojila je tekst Sporazuma s Vladom Sjedinjenih Američkih Država o direktnim avionskim letovima između dve zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

14:48

Default images
Foto: Beta

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ovim sporazumom se uređuju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja.

Potpisivanje sporazuma se očekuje uskoro u Beogradu. U ime Vlade Srbije potpisaće ga potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

"Ovaj Sporazum je ostvarenje jednog od najznačajnijih ciljeva u razvoju nacionalnog avio-prevoznika i doneće povezivanje dve privrede, dodatno zapošljavanje, razvoj aerodromske infrastrukture jer će podstaći izgradnju druge piste i novih putničkih terminala", piše u saopštenju.

Ističe se i da će sporazum podići vrednost "Er Srbije", da će Aerodrom Nikola Tesla postati atraktivniji za potencijalne investitore kao i pravi regionalni centar, što će doprineti i znatnom porastu prevoza robe ka Americi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: