Prvi ašov u BG na vodi na leto

Projekat "Beograd na vodi", koji treba da počne da se radi od ovog leta, biće najveći projekat u regionu, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

16:47

Default images
Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, taj projekat biće od najveće važnosti za prestonicu i celu Srbiju s obzirom na obim investicija, jer treba da pokrene celokupnu ekonomiju i da zaposli brojna domaća preduzeća.

"Ja očekujem da ćemo tokom leta krenuti sa prvim ašovom, ako tako mogu da se izrazim, da krenemo da gradimo prvu zgradu", najavio je Mali u pauzi Kopaonik biznis foruma 2015.

Raščišćava se teren kako bi počela da se gradi prva zgrada u okviru projekta "Beograda na vodi", rekao je Mali i najavio za nekoliko dana donošenje zakona o eksproprijaciji, koji će biti finalni korak ka rešavanju imovinsko-pravnih poslova.

Kako je ranije najavljeno, investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uložiće više od tri milijarde evra u projekat "Beograd na vodi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: