Vulin: Ne plašite se otpuštanja

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da neće biti masovnog otpuštanja radnika u državnoj upravi i javnom sektoru i da će se voditi računa o svakom radniku.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2015.

12:16

Default images
foto: Tanjug

"Nama nije cilj nikakvo otpušanje, već efikasnija državna uprava, da bolje i efikasnije radimo i budemo jeftini, to je sva ideja. A da će biti masovnog otpuštanja neće, nemojte da se plašite", poručio je Vulin.

On je novinarima nakon obraćanja na radionici "Znanjem do cilja" u Beogradu rekao da u sve što je sa MMF-om dogovoreno oko smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi ulaze i oni koji će otići prirodnim odlivom, odnosno oni koji će otići u penziju.

Vulin je kazao da postoje viškovi i u državnoj upravi i javnim preduzećima, ali da će se veoma voditi računa da otpuštanja "prvenstveno imaju veze sa onim koliko radite i sa realnim potrebama svih organa".

"U to ulazi i ono što se zove prirodni odliv, odnosno u taj procenat koji smo dogovorili sa MMF-om ulazi i svaki penzioner, svako ko je otišao u penziju ili je na bilo koji način prestao da ostvaruje radni odnos u državnoj upravi", rekao je Vulin.

Kako je kazao, ne može se govoriti o masovnom otpuštanju.

"Najlakše i najednostavnije je bilo da smo podvukli crtu i otpustili sve što je bilo pre nas. Naravno da to nećemo uraditi i vodićemo računa o svakom čoveku", poručiio je Vulin.

On je dodao da je za svakog ko ostane bez posla predviđen socijalni program, bez obzira da li se radi o državnoj upravi ili radniku u nekom od 512 preduzeća koja su na spisku Agencije za privatizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: