GSK-u vakcine, Novartisu lekovi

Farmaceutske kompanije GlaksoSmitKlajn i Novartis završile su seriju razmena aktive u vrednosti većoj od 20 milijardi dolara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

11:53

Default images

Cilj razmene je reorganizacija aktivnosti oba proizvođača lekova.

GSK osniva mešovitu zdravstvenu kompaniju sa Novartisom, a istovremeno od švajcarskog partnera kupuje posao proizvodnje vakcina dok Novartisu ustupa posao sa lekovima protiv kancera.

Dve grupacije su ovu transakciju najavile u aprilu 2014. godine u cilju jačanja svojih najrentabilnijih delatnosti a u situaciji smanjenja potrošnje u oblasti zdravstva i rasta konkurencije generičkih lekova.

GSK, koji planira da podeli četiri milijarde funti (5,51 milijardu evra) svojim akcionarima čim se transakcija okonča, najavio je da će predstavi detaljan izveštaj o svojim perspektivama na skupu investitora koji će biti održan prilikom objavljivanja poslovnih rezultata kompanije, 6. maja, preneo je danas Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: