Grci mole Ruse: Uzmite nam voće

Grčka Vlada je zatražila od Rusije da joj ukine embargo na isporuku nekoliko vrsta poljoprivrednih proizvoda, koji je uveden prošlog leta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

14:16

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ako Moskva pozitivno odgovori, na rusko tržište bi se mogle vratiti grčke pomorandže, jagode i breskve.

Kako javljaju RIA Novosti, pozivajući se na Atinsku informativnu agenciju, ovo pitanje će biti tema razgovora zamenika ministra za poljoprivredni razvoj Grčke Panajotisa Sguridisa i predstavnika ruskog Ministarstva poljoprivrede Alekseja Aleksejenka na sastanku u Solunu, u okviru međunarodne izložbe hrane.

"Nakon obraćanja grčkog zvaničnika, Aleksejenko je obećao da će poslati pismo premijeru Rusije Dmitriju Medvedevu u kojem se zalaže da se tri grčka proizvoda isključe iz spiska robe kojoj je u avgustu bio zabranjen uvoz u Rusiju iz država-članica EU, u okviru kontramera na sankcije protiv interesa države", javila je grčka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: