Putarina za sve - pa i za ministre

Ministarstvo građevinarstva naložilo je Putevima Srbije da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, izjavila je Zorana Mihajlović.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.02.2015.

14:08

Default images
Foto: Tanjug

Potpredsednica vlade je navela da će iz te odluke biti izuzeti policija, vatrogasci, vojska i Hitna pomoća, a da će ti prihodi povećati budžet Puteva Srbije za oko 15 miliona dinara godišnje.

Mihajlović je dodala da će besplatno moći da koriste autoput i humanitarne organizacije, ali samo kada to prijave i prevoze nešto u humanitarne svrhe.

"U prethodnom periodu autoput nisu plaćali nijedno ministarstvo, nijedan član vlade, niti sve moguće i nemoguće organizacije, finansijske i druge koje postoje, zatim ambasade i tako dalje", istakla je Mihajlović.

Kako je rekla, godišnje je zbog toga odlazilo okvirno oko 15 miliona dinara i zato se mora prekinuti sa tom praksom.

Mihajlović je napomenula da sa tim novcem, na primer, može mnogo puteva da se obnovi ili izgradi u lokalnim samoupravama koji je potrebna pomoć.

"Postoji li bar jedan razlog da ministarstva, počev od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ne plaćaju putarinu - ja mislim da nema razloga i da to mora da se plati", poručila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: