Pruga Beograd-Budimpešta prioritet

Miroslav Stojčić, novi generalni direktor "Železnica Srbije" za Večernje Novosti kaže da je prvi prioritet modernizacija pruge od Beograda do Budimpešte.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

13:56

Default images
Foto: Tanjug

"Dodatnih 1.000 teretnih vozova prokrstariće ove godine srpskim delom Koridora 10. Taj prihod od četiri miliona evra imaće "Železnice Srbije" zahvaljujući transportu robe iz pirejske luke ka severu Evrope. Kineski "Kosko", koji je na 35 godina zakupio dva terminala u luci na Egeju, ima velike ambicije na osnovu kojih su grčke, makedonske i srpske železnice za naredni period fiksirale cilj od 2.500 vozova samo za tog kineskog klijenta."

Ovako Miroslav Stojčić, za Novost" odgovara na pitanje da li je realno da radovi na modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta startuju do kraja ove godine.

"Poklopile su se kockice i zato je prioritet broj jedan Vlade Srbije modernizacija pruge Beograd - Budimpešta. I upravo dok sada razgovaramo naša radna grupa sa predstavnicima Saobraćajnog instituta CIP i ekspertima kineskih železnica obilazi prugu, snima teren. Potpisali smo memorandum o razumevanju sa mađarskim i kineskim kolegama i poštuje se dogovorena dinamika", rekao je Stojčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: