"Lasta" voze i uz blokadu

Račun Saobraćajnog pre­duzeća "Lasta" i u petak je bio u blokadi od 870 miliona dinara.

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 01.02.2015.

11:54

Default images
Foto: Freeimages.com

U ovom preduzeću kažu za Večernje novosti da autobusi neće stati, da je uspostavljeno normalno snabdevanje gorivom i da linijski saobraćaj funkcioniše.

Alfa banka prvo nije pristala da potpiše deblokiranje računa, kao ni dobavljači "Kemoimpeks" i "Lukoil", iako je to dogovoreno na sastanku u četvrtaku Ministarstvu privrede. Ipak, u petak, kasno po podne, Alfa banka i "Lukoil" su se predomislili, ali "Kemoimpeks" nije.

Vrtoglavi milionski iznos posledica je toga što su banke, koje su inicirale blokadu, na naplatu pustile svoja dospela ali i nedospela potraživanja, tvrde u "Lasti". Na pitanje da li je tačno da su sve obaveze prema AIK banci izmirene i da je upravo to bio "prst u oko" ostalim poveriocima pa su se odlučili na blokadu, u "Lasti" kažu:

"Sve banke imaju pojedinačno zaključene ugovore sa "Lastom", neke od njih imaju hipoteke, a druge zaloge nad "Lastinim" potraživanjima za obavljene poslove. U proteklom periodu, AIK banka je imala mogućnost da preko ugovora naplati "Lastina" potraživanja od Beograda tako što bi joj grad prebacivao sredstva za obavljene usluge prevoza. Tu mogućnost ima i OTP banka."

Problem je, ističu u ovom saobraćajnom preduzeću, nastao zbog dospelih obaveza po kreditima, a u toku naredne nedelje, nastaviće se razgovori o refinansiranju postojećih obaveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: