Lozničani dobili uvećane račune

Mnogi Lozničani dobili su u januaru decembaraske račune objedinjene naplate, na kojima su troškovi grejanja veći od novembarskih.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

10:59

Default images
Foto: Freeimages.com

U Javnom komunalnom preduzeću Toplana navode da je razlog visokih računa prelazak na obračun po potrošnji, a ne po kvadratu.

Direktor Toplane Jovan Maksimović izjavio je lokalnim medijima da je decembarski račun uvećan i zbog toga što je ranijim očitavanjem u njega ušao i jedan novembarski dan, kao i prva tri dana januara, pošto je poslednji mesec očitan 4. januara.

Tako je u račun ušlo neprekidno grejanje za novogodišnje praznike, a uračunati januarski dani bili su najhladniji ove zime.

"Tada je bila najveća potrošnja energenata, što se odrazilo prilikom merenja na kalorimetrima", kazao je Maksimović.

Iz Toplane su zabrinutim građanima obećali da će problem biti rešen ugradnjom merača u zgrade gde su stanarima stigli visoki računi.

Toplana daljinski greje 210.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora u Loznici i Banji Koviljači.

Preko sistema lokalnih kotlarnica greje se 47,5 odsto Loznice, a ostatak preko nove gradske toplane, koja je puštena u rad 15. oktobra 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: