Rudarima Resavice obezbeđene plate

Predsednik Nadzornog odbora (JP PEU) Resavica Marko Maljković izjavio je da se proizvodnja u rudnicima obavlja normalno, obezbeđene su plate.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

12:33

Default images
Foto: Freeimages.com

Od Vlade Srbije je zatraženo da u najkraćem roku imenuje vršioca dužnosti direktora tog preduzeća.

"U JP PEU smo uspostavili redovnu situaciju i poslovanje uveli u normalne tokove posle šoka koji se zaposlenima dogodio posle hapšenja generalnog direktora Vladana Miloševića", rekao je Maljković.

On je rekao da su takođe obezbedili da isplata primanja bude redovana i ukazao da ima poroblema oko zavisnih preduzeća "Rembastransa" i "đule".

"Te probleme rešavamo i rešićemo i njihovo pitanje, tako da će cela kompanija što se tiče ličnih dohodaka biti zadovoljena", istakao je Maljković.

"Što se drugih stvari tiče, saradnja sa MUP-om u istaržnim radnjama, takođe neće biti nikakvih problema, mi ćemo u narednem periodu omogućiti MUP da izvrši uvid u sva dokumenta i dokumnetaciju koja im je potrebna i omogućiti im da rade svoj posao. Imaće punu podršku Nadzornog odbora i svih organa Kompanije, Sindikata i svih drugh organa upravljanja komnpanijom", rekao je Maljković.

Prema njegovim rečima juče je održana sednica Nadzornog odbora, na kojoj je usvojen novi Statut, prema kome Nadzorni odbor dobija mnogo veće ingerencije, nego do sada, a usvojen je i plan javnih nabavki za ovu godinu.

Maljković je dodao da je pod tačkom razno bilo reči o situaciji koja se desila u kompaniji i hapšenju generalnog direktora "i dali smo punu podršku Vladi Srbije i državnim organima u naporima koje sprovode u borbi potiv korupcije i kriminala".

On je napomenuo da je Nadzorni odbor uputio dopis Vladi "da u najkraćem roku imenuje v.d direktora preduzeća". Za hitno imenovanje v.d direktora JP PEU juče je dopis "premijeru Aleksandru Vičiću i ministru rudarstva i energetike Aleksandr Antiću", uputio i sindikat preduzeća.

Dosadašnji generalni direktor Vladan Milošević, uhapšen je 27.januara i protiv njega je tužilac za organizovani kriminal naredio sprovođnje istrage zbog sumnje da je primio mito i određen mu je pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: