U nedelju protest protiv Bus plusa

Neformalna grupa gradjana okupljena u kampanji Bus=Jednako najavila je za nedelju, 1. februar, protest ispred Gradske skupštine Beograda.

Izvor: Beta

Petak, 30.01.2015.

19:49

Default images

Oni uz zahtev za hitno ukidanje gradskog sistema Bus plus za upravljanje javnim prevozom i naplatu.

"Mislimo da je došlo vreme da se svi ujedinimo u jedan jači i veći građanski front. Okupljamo se 1. februara, simbolično na dan kada su nam pre tri godine, bez ispunjavanja svoje obaveze da uključe javnost kao i o svim važnim pitanjima, potpuno netransparentno i sa našom opravdanom sumnjom u nezakonita delovanja, uveli BusPlus kao simbol svega najgoreg u ovom društvu", piše u saopštenju.

Pored ukidanja sistema BusPlus, organizatori kampanje zahtevaju prestanak angažovanja javne komunalne policije za pomoć pri proveri karata u vozilima javnoig saobraćaja u Beogradu.

Jer proizlazi da komunalnu policije, kako su naveli, "plaćaju građani da bude angažovana na poslovima jedne privatne firme, što je samo po sebi već potpuno skandalozno i signalizira da nešto nije u redu".

"Nas nekoliko običnih građana koji nismo više mogli da ćutimo i posmatramo svakodnevno ponižavanje i sistematsku eksploataciju svojih sugrađana, istupamo javno protiv tlačitelja, stajemo solidarno uz svoje sugrađane koji su žrtve ovih zlodela i pozivamo sve svesne i savesne, da nam se pridruže", piše u saopštenju.

Protest koji je organizator prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova, počeće u nedelju u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: