Španci grade obilaznicu oko Brčkog

Posao glavnog izvođača radova na obilaznici oko Brčkog, vrednog 28,5 miliona evra, obavljaće kompanija "Konstruksiones Rubau" iz Španije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.01.2015.

15:38

Default images

Tender za izgradnju deonice dugačke 18,7 kilometara, koja će biti finansirana kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), raspisan je u maju prošle godine.

"Konstruksiones Rubau" je u privatnom vlasništvu s tradicijom dugom više od pedeset godina i godišnjim prometom u visini od 150 miliona evra.

Fokusirana je prvenstveno na izgradnju autoputeva i saobraćajnica, a najviše posluje u Meksiku, Madridu i Kolumbiji, a počela je širenje i u druge zemlje u razvoju u Europi i Južnoj Americi, prenosi portal Indikator.

U tekstu se ističe da ta kompanija prioritet stavlja na saradnju sa lokalnim firmama, pa se očekuje da će i u ovom slučaju biti angažovana lokalna preduzeća koja mogu da garantuju iskustvo i rad koji se očekuje, kao i tehničko i ostalo osoblje i mehanizaciju.

Aktivnosti na izgradnji obilaznice započele su 2011. godine, a o njoj se staraju Vlada i Skupština Distrikta zajedno sa Javnim preduzećem "Ceste Brčko".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: