ICT u Srbiji: Konkurencije ne fali

Direktor Ratela Milan Janković izjavio je da bi proces prodaje Telekoma Srbije, koji je najavila Vlada, trebalo završiti u razumnom roku.

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.01.2015.

08:23

Default images
Foto: Tanjug

"Očekujemo da se taj proces završi u razumnom roku i da ne traje mnogo dugo, ako počne", rekao je Janković agenciji Beta i dodao da već postoje iskustva sa prethodnim pokušajem prodaje koji je trajao dva godine i završen bez uspeha.

On je istakao da će uspeh prodaje Telekoma umnogome zavisiti od privatizacionog svetnika.

"Zato je važan pravilan izbor privatizacionog savetnika", rekao je Janković.

On je dodao da će Ratel informisati potencijalne kupce Telekoma o tome kakav je regulatorni okvir u Srbiji, kakve su mere donete, koliko je tržište, što su podaci koje agencija redovno objavljuje.

Janković je istakao da na početku rada Ratela, kao regulatorne agencije, na pojedinim tržištima nije bilo konkurencije.

"Sada imamo konkurenciju i na polju fiksne telefonije. Prema novim podacima 11 operatora pruža tu uslugu, a obezbedili smo i prenosivost broja u fiksnoj telefoniji", rekao je direktor Ratela.

Janković je podsetio da u mobilnoj teleofniji rade tri operatera, a posluje i više od 80 kablovskih distributera i 220 internet distibutera i naglasio da je tržište elektronskih komunikacija u Srbiji potpuno otvoreno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: