"Kina prugom povezuje Srbiju s EU"

Pruga Beograd - Budimpešta povezaće Srbiju sa Evropskom unijom, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Izvor: Beta

Sreda, 14.01.2015.

12:11

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa zamenikom direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme Kine Si Sianpingom kazao da je projekat izgradnje pruge Beograd - Budimpešta od prvorazrednog značaja za Srbiju, Kinu i Mađarsku.

"Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom", rekao je Nikolić.

Kako je saopštila služba predsednika Srbije za saradnju s medijima, Nikolić je istakao da je Srbiji "saradnja sa kineskim prijateljima dragocena".

Kina je dobrodošla da završi infrastrukturne projekte u Srbiji, da ulaže u proizvodnju, kazao je Nikolić i izrazio spremnost da se produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje i dalje uspešno nastavi u svim oblastima.

"Živimo u izuzetno teškom vremenu, sukobi ne jenjavaju, terorizam uzima maha. Primer posvećenosti miru i saradnji su naše dve zemlje koje dugi niz godina ostvaruju bilateralne odnose pune razumevanja i iskrenog prijateljstva", ocenio je Nikolić.

On je dodao da će se založiti da projekat izgradnje pruge Beograd-Budimpešta, u delu do mađarske granice bude izgrađen u roku.

Si Sianping je ukazao na lično zalaganje i posvećenost predsednika Nikolića razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje i izrazioočekivanje da će se obim ekonomskih odnosa značajno povećati u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

"Cilj kineske strane je da radovi na projektu izgradnje pruge Beograd-Budimpešta počnu u 2015. godini, a da se projekat realizuje za dve godine", kazao je Si.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: