Epl zabeležio novi svetski rekord

Američka kompanija Epl je u prvoj sedmici januara zabeležila nov svetski rekord.

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

18:54

Default images

Naime, korisnici su potrošili oko pola milijarde dolara na kupovinu aplikacija ili dodataka za aplikacije za operativni sistem iOS.

Ne ulazeći dublje u detalje, firma je istakla da je za doček Nove godine bio istorijski dan za prodaju u njegovoj prodavnici aplikacija Ap stor, objavljeno je danas na veb sajtu generation-nt.com.

Ap stor ima više od 1,4 miliona aplikacija za uređaje "ajfon", "ajped" i "ajpod tač" među kojima je više od 750.000 optimizovano za "ajped".

U 2014. godini, programeri su zaradili više od 10 milijardi dolara, zahvaljujući prodavnici Ap stor, sa prodajom koja je povećana 50 odsto za godinu dana.

Epl zarađuje 30 odsto prihoda od prodaje aplikacija, a od toga 70 odsto potiče od programera van SAD kojima je kompanija povećala godišnje troškove učlanjenja.

Kompanija trenutno ima 380.000 učlanjenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: