JP grade zidove za zaštitu od buke

JP Putevi Srbije raspisalo je konkurs za izgradnju zidova za zaštitu od buke, pored autoputa E75, na prolazu kroz Beograd.

Izvor: Tanjug

Subota, 03.01.2015.

15:01

Default images
Foto: Tanjug, ilustracija

Zidovi će biti izgrađeni na dve lokacije - kod KBC Bežanijska kosa i kod Hitne pomoći, jer je na osnovu merenja ustanovljeno da su te lokacije posebno ugrožene.

Kod KBC Bežanijska kosa je planirano da se pravi zemljani nasip sa zidom za zaštitu od buke od olakšanog betona, u ukupnoj dužini 656 metara i visne od četiri do pet metara.

Na mestu postojećeg mosta na stacionaži 574+200 do 574+285 autoputa, koji je diskutabilne nosivosti, biće igrađen novi most na kome će moći da se podigne zaštitni zid sa transparentnim panelima od akrilnog stakla.

Kod Hitne pomoći biće izgrađen zaštitni zid, u kombinaciji visokoapsorbujućih aluminijumskih panela i panela od pleksiglasa. Zid će biti sagrađen uz ivicu autoputa i direkne rampe kojom se deo vozila odvaja za ulicu Kneza Miloša.

Ovde će takođe biti posebno projektovan most koji će imati zaštitu od buke. Rok za završetak radova je 180 dana, a prijave se primaju do 27. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: