Peking veruje u snagu Rusije

Kineski ministar spoljnih poslova Van Ji veruje da će Rusija uspeti da prebrodi sadašnje ekonomske probleme.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.12.2014.

16:45

Default images

On je poručio da je Kina spremna da ponudi svaku potrebnu pomoć.

Vang Ji je, u intervjuu za hongkonški tv kanal Fenguang rekao da veruje da Rusija ima mogućnosti i znanja da prevazidje trenutne probleme u ekonomiji.

"Kinesko-ruski odnosi strateškog partnerstva su na visokom nivou i mi uvek podržavamo i pomažemo našim prijateljima. Ako ruskoj strani bude potrebno, ponudićemo svu moguću pomoć", rekao je kineski minsitar, a prenela agencija Tass.

Kineski ministar trgovine Gao Hučeng je za isti tv kanal prokomentarisao situaciju sa rubljom.

"Što se tiče izvesnih fluktuacija na berzi i fluktuacija na valutnom tržištu, one su možda u izvesnom interesu nekim kapitalnim investitorima, a sa stanovišta praktične saradnje mi ostajemo i aktivno unapredjujemo našu saradnju", rekao je Gao.

On je takodje izrazio uverenje da trenutna finansijska i ekonomska situacija u Rusiji neće uticati na sprovodjenje glavnih rusko-kineskih projekata u energetici, industriji i drugim sferama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: