CG: Kreće rasprava o budžetu

Skupština Crne Gore počeće u ponedeljak raspravu o predlogu državnog budžeta za 2015. godinu, čiji je iznos gotovo 1,85 milijardi evra.

Izvor: Beta

Nedelja, 21.12.2014.

15:45

Default images

Predviđen je budžetski deficit u iznosu od oko 30 miliona evra, bez izdataka za finansiranje izgradnje prve dionice autoputa.

Planirano je da se država zaduži za oko 634 miliona evra, od čega se glavnina odnosi na refinansiranje dospelih obaveza iz predhodnih godina, objasnio je ranije ministar finansija Radoje Žugić.

Kapitalni deo budžeta predviđen je u iznosu od oko 284 miliona evra.Država će odobriti 50 miliona evra, kao garanciju za potrebe poljoprivrede i nešto preko šset milione evra za solidarnu stambenu izgradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: